AMV-kilpailujen tulokset

AMV.fi kilpailujen tulokset julkaistaan kilpailujen jälkeen. Tulosten lisäksi kilpailuista julkaistaan esikarsinnan pisteet ja voittajaehdokkaat.

DESUCON FROSTBITE 2018

Desucon Frostbite 2018 AMV-kilpailuun lähetettiin 41 videota, joista finaaliin selvisi 21.

Palkinnot

Kilpailun Paras Video: Winter Walk – Kira

Omaperäisyys on huipussaan tässä videossa, ja se teki tuomareihin vaikutuksen. Videossa jokainen efekti ja lisäys on laskelmoitu ja tarpeellinen sekä editoijan työn määrä näkyy lopputuloksessa. Videossa olevien sarjojen yhteinen teema on hyvä oivallus ja videon tarina on taitavasti kerrottu ja toteutettu.

AMV-vastaavan Suosikki: ENDLESS NIGHT - GJN

Mitä editointiin tulee, olen hyvin tekninen ja arvostan tätä aspektia suuresti. Tällä kertaa halusin kerrankin siirtää teknisyyslinssini syrjään, luopua kaikesta hienostelusta ja keskittyä videon ytimeen. Ja se on tällä videolla kaunis. Editoija on lähtenyt kokeilemaan paljon uusia asioita ja pidän siitä. Se on aika varma keino kehittyä. Samaistuin myös editointityyliin, sillä se muistutti minua vanhasta tyylistäni, kun testattiin- ja käytettiin paljon eri efektejä mm. Chroma keyeriä.

Paras Hahmoprofiili: Whatever It Takes – gayleesi

Video on visuaalisesti hyvin onnistunut sekä sitä oli helppo seurata. Editoijan iskevät kohtausvalinnat tuovat videoon napakkuutta sekä sujuvan editoinnin avulla kohtausten nopea vaihtuminen vetää heti mukaansa. Myös erilaisten efektien käyttö videon aikana, etenkin taistelukohtauksissa tuo syvyyttä ja sen matchaaminen musiikkiin korostaa kohtauksia entuudestaan.

Paras Klassikko: Mission Yuugi – Kira & cloud\berry

Klassikoita tuli kilpailuun paljon, mutta voittaja oli kuitenkin selkeä. Tämä video ei ollut vahvin kilpailija vain lähdemateriaalin takia, vaan myös kappaleen kombinaation. Videossa on oma tarina, ja editoijalla on monta keinoa viedä sitä eteenpäin ja pitää sitä yllä. Pirteä editointityyli ja tarinan “tavoitteeseen” pääsy tuo hymyn huulille.

Paras Visuaalinen: Connection – Kaeldri

Usean animen yhteen sovittaminen toimii harvoin näin hyvin. Tämä video sopi useampaan palkintoon, mutta sen vahvin puoli oli lopulta visuaalisuus. Yhtenäiset väritykset ja efektit luovat illuusion, jolloin animen vaihdoksiin ei kiinnitä huomiota (vaikka tietääkin, että animet vaihtuvat). Editoija on selkeästi panostanut lyriikkasynkkaan, ja viimeistään sanoja lukiessa tämä video särkee sydämen.

Paras Melankolinen: Uhrille - Ekstaasikissa

Eheä kokonaisuus ja selkeä tarinankerronta ovat tämän videon vahvuudet. Editointi on sulavaliikkeistä ja videon värimaailma sopii sen teemaan. Vaikka tarinan ydinsanoma on surumielinen, antaa videon loppu katsojalle pilkahduksen toivoa. Jos sanakirjasta etsii sanan “melankolia”, tämän videon YouTube-linkki löytyy sen alta. Kokoro is brokoro.

Yleisön Suosikki: Juna – Carrox

Yleisöäänet:

1. Carrox – Juna146 ääntä (30.61 %)
2. gayleesi – Whatever It Takes85 ääntä (17.82 %)
3. Sushidestroyers – Remember Everything 67 ääntä (14.05 %)

Kunniamaininnat

Sukellus Pumpuliin: How are you? – LemonFinch

Suloisen puhdas romanssi, joka sisältää hyvän AMVn kaikki puolet, selkeän tarinankerronnan, lyriikka- ja huulisynkkaa, sekä ripauksen huumoria. Videon yksinkertainen editointi todistaa jälleen että sometimes less is more. Editoija välittää katsojalle hyvin videon ja musiikin tunnelman. Terkut tuomareilta: Voimme hyvin.

Kohtalokkain Seikkailu: Destiny – Btloov & Merezone

Tuomarit hyppäsivät mukaan editoijan tarjoamaan nostalgiamatkaan - JA PITIVÄT SIITÄ. Videossa oli selkeä ja hyvä rytmitys sekä editointi oli siistiä. Video oli sopivan mittainen ja editoija on saanut vahvat ystävyyssuhteet välittymään videolla katsojalle. Turhilla efekteillä ei ole kikkailtu ja video kantaa itsensä vahvasti alusta loppuun asti. Terkut tuomareilta: Ollaaks perillä? :3