AMV-kilpailut

Suomessa on runsaasti AMV-kilpailuja. Suurimmat vuosittaiset kilpailut ja tapahtumat tekevät yhteistyötä AMV.fi kanssa ja kilpailut ovat näin ollen osa AMV.fi toimintaa. Jokaisella tapahtumalla on oma AMV.fi-tiimiin kuuluva AMV-vastaava, jotka ovat vastuussa tapahtuman AMV-kilpailusta. Vuonna 2019 AMV.fi tuo mukanaan kilpailuihin omat musiikkiteemapalkinnot. AMV.fi on laatuleima hyvästä kilpailusta.


Yukicon

Yukiconin AMV-kilpailu on avoin kokeneille ja aloitteleville editoijille. Kilpailussa editoijat jaetaan kahteen ryhmään editointikokemuksen perusteella, ja heidän videonsa pisteytetään esikarsinnassa erikseen. Yukiconissa sallitaan myös pelimateriaali lähdemaasta riippumatta ja jaetaan parhaan GMV:n palkinto.

Yukicon Logo

Desucon & Desucon Frostbite

Desuconin kilpailut jakautuvat kahteen tapahtumaan: Desucon Frostbite ja Desucon. Molemmat kilpailut ovat oma yksilönsä, omilla tuomareillaan sekä finalisteillaan.


Hypecon

Hypeconin AMV-kilpailu toivottaa tervetulleeksi erityisesti aloittelevat editoijat, mutta myös kokeneet tekijät. Lähdemateriaaleiksi hyväksytään sekä pelit että animaatio lähdemaasta riippumatta.

Hypecon Logo

Nekocon

Muutaman vuoden tauon jälkeen paluun tekevä Nekocon liittyy AMV.fi-kilpailuiden joukkoon vuonna 2019. Nekoconin AMV-kilpailussa halutaan kannustaa sekä aloittelevia että kokeneita editoijia haastamaan itsensä tarinankerrontaan ja omien ideoiden toteuttamiseen. Tätä itsensä haastamista tullaan tukemaan myös kilpailun palkintokategorioilla.


Tracon

Traconin AMV-kilpailu on vuosien saatossa muovautunut kovatasoiseksi AMV-kilpailuksi, johon saapuu vuosittain lähemmäs 80 kilpailuvideota. Perinteisesti Traconin kilpailu on tämän johdosta suuntautunut kokeneemmille editoijille, mutta yrittänyttä ei laiteta, sillä kilpailussa on tiedetty pärjäävän myös täysin uusien nimien.

  • AMV-sankarin paluu -kilpailun ilmoittautuminen on sulkeutunut, kilpailun finaali 8.9.2019.
  • Tracon 2019 AMV-kilpailun ilmoittautuminen on avattu
  • Yhteys: amv@tracon.fi