AMV-kilpailut

Suomessa on runsaasti AMV-kilpailuja. Suurimmat vuosittaiset kilpailut ja tapahtumat tekevät yhteistyötä AMV.fi kanssa ja kilpailut ovat näin ollen osa AMV.fi toimintaa. Jokaisella tapahtumalla on oma AMV.fi-tiimiin kuuluva AMV-vastaava, jotka ovat vastuussa tapahtuman AMV-kilpailusta. Vuonna 2019 AMV.fi tuo mukanaan kilpailuihin omat musiikkiteemapalkinnot. AMV.fi on laatuleima hyvästä kilpailusta.


Tampere Kuplii

Yukiconin lopetettua nähdään myös AMV.fi kilpailuissa muutoksia. Vuonna 2020 AMV.fi kilpailuiden joukkoon liittyy Tampere Kuplii. Kilpailun painotus tulee olemaan erityisesti tapahtuman teeman mukaisesti sarjakuvissa, mutta myös peleille ja animaatioille löytyy paikkansa.

Tampere Kuplii Logo

Desucon Frostbite & Desucon

Desuconin kilpailut jakautuvat kahteen tapahtumaan: Desucon Frostbite ja Desucon. Molemmat kilpailut ovat oma yksilönsä, omilla tuomareillaan sekä finalisteillaan.


Hypecon

Hypeconin AMV-kilpailu toivottaa tervetulleeksi aloittelevat editoijat ja onkin täysin näihin keskittynyt kilpailu! Lähdemateriaaleiksi hyväksytään sekä pelit että animaatio lähdemaasta riippumatta.

Hypecon Logo

Nekocon

Muutaman vuoden tauon jälkeen paluun tekevä Nekocon liittyi AMV.fi-kilpailuiden joukkoon vuonna 2019. Nekoconin AMV-kilpailussa halutaan kannustaa sekä aloittelevia että kokeneita editoijia haastamaan itsensä tarinankerrontaan ja omien ideoiden toteuttamiseen. Tätä itsensä haastamista tullaan tukemaan myös kilpailun palkintokategorioilla.

  • Nekocon 2022 AMV-kilpailun ilmoittautuminen on avattu. Tutustu sääntöihin ja osallistu täällä.
  • Yhteys: amv@nekocon.fi

Tracon

Traconin AMV-kilpailu on vuosien saatossa muovautunut kovatasoiseksi AMV-kilpailuksi, johon saapuu vuosittain lähemmäs 80 kilpailuvideota. Perinteisesti Traconin kilpailu on tämän johdosta suuntautunut kokeneemmille editoijille, mutta yrittänyttä ei laiteta, sillä kilpailussa on tiedetty pärjäävän myös täysin uusien nimien.

  • Tracon 2022 AMV-kilpailun ilmoittautuminen on avattu. Tutustu sääntöihin ja osallistu täällä.
  • Yhteys: amv@tracon.fi

Musicon

Musicon on 2022 ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma Mikkelissä. Tapahtuman teemat painottuvat anime- ja pelimusiikkiin, joten kilpailun ulkonäkö ja palkinnotkin ovat tämän mukaisia.

  • Musicon 2022 AMV-kilpailun ilmoittautuminen on avattu. Tutustu sääntöihin ja osallistu täällä.
  • Yhteys: kira@amv.fi