Vuoden paras teemavideo


Tulokset


 • 1. sija

  90's: Led-God - Sugarbaby
  Tyylipuhdas ysärifiiliksen pakettimatka, joka osoittaa myös myöhempien sukupolvien edustajille miten kauheaa 1990-luvulla oli. Biisi ja video löysivät toisensa ja sanoma tulee läpi selvästi. Kirsikkana kakun päälle lisätään vielä taidokas tuotanto ja alusta loppuun kestävä ehta kokonaisuus.

 • 2. sija

  80's: Kira, tsudo, cloud\berry - Homous on SYNTIkkapoppia
  Voittajavideo ei päättänyt astua vain pikkuvarpailla kasarin rantavesiin vaan touhussa sukellettiin suoraan syvään päähän. Persoonallinen toteutus tasapainottelee taidokkaasti tribuutin, kertauksen ja soveltavan uudelleenkerronan välillä. Tämä AMV vie modernille aikamatkalle menneisyyteen ja kyyti pitää kiinni katsojasta alusta loppuun saakka.

 • 3. sija

  00's: Allyanarie - Tulevaisuus
  Voittajavideo luo persoonallisen, uskottavan aikamatkan, muistuttaen meitä vuosituhannen vaihteen toivosta. Video ei tyytynyt etsimään helposti yhteen meneviä palasia, vaan lähti kovalla työllä juoksemaan vastatuuleen ja ylämäkeen. Tuloksena oli omaperäinen, tarkkaan mietitty ja toteutettu taideteos, jossa punainen lanka kulkee kirkkaana läpi videon.

 • 4. sija

  10's: fugu - Desire
  Tarina kertoo ihmisistä juuri sellaisina kun ne ovat. Tunteet ja tunnelmat välittyvät erinomaisesti: videolla pääsee kiinni ihmisiin, näkee mitä he ovat, saa käsityksen heidän tunteista ja keskinäisestä kemiasta. Se on 2010-luvun tarina monestakin suunnasta, kertoen jostain tutusta jotain uutta, epävarmalla ja siten todentuntuisella tavalla.

 • 5. sija

  20's: Xinnamon - Soldiers
  Video oli ehta kertomus juuri tältä hetkeltä, tältä aikakaudelta. Hienoa yleistunnelmaa ja eheää juonta tuki erinomainen sisäinen synkka. Video uskalsi kokeilla monipuolisesti erilaisia ilmaisutyylejä, eikä tyytynyt tuttuihin ja turvallisiin ratkaisuihin. Osa tuomareista tunsi lähdemateriaalin ja osa ei, joten näimme kaikki eri videon - mutta näimme kaikki videon, josta pidimme.