Etusivu - Suomen Paras AMV

Tervetuloa

AMV.fi ja Tracon esittää Suomen Paras AMV -kilpailun!

Suomen Paras AMV on kilpailu suomalaisille AMV-editoijille ja heidän videoilleen. Kilpailun tarkoituksena on nostaa esille Suomen editoijien parhaimmistoa sekä ikimuistoisimpia teoksia.

Tuomaristo on nyt suorittanut videoiden esikarsinnan ja noin 200 AMV:sta finaaliin selviytyi 51 videota. Nyt on Teidän vuoronne kertoa Meille mikä näistä upeista finaalivideoista on Suomen Paras AMV, sillä kilpailu on huipentunut yleisöäänestyvaiheeseen ja voit jättää äänesi tällä sivustolla 31.8. asti! Klikkaa yläpalkin “Äänestä” painiketta jättääksesi äänesi. Äänestämiseen tarvitset Kompassi-tunnuksen. Äänestysohjeet löydät kirjautumisen jälkeen Äänestä-sivulta.

Kilpailussa palkitaan sijat 1.-3. sekä Suomen juhlavuoden kunniaksi etsimme myös kaikkien aikojen suomalaisinta AMV:tä. Mikä video heijastaa parhaiten suomalaisuutta, Suomea tai suomalaista sielunmaisemaa? Kaikkien aikojen suomalaisimman AMV:n voittajan valitsee sarjakuvataiteilija Pertti Jarla.

Suomen Paras AMV on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Kilpailun voittajat julkistetaan Traconissa AMV-kilpailun jälkeen lauantaina 9.9.


Mikä AMV ja miksi tämä kilpailu?

Anime-musiikkivideo, (engl. anime music video) josta yleisesti käytetty lyhenne AMV, on yhden tai useamman animesarjan tai -elokuvan otoksia käyttämällä editoitu musiikkivideo johonkin musiikkikappaleeseen (Wikipedia).

AMV-harrastusta esiteltiin Suomessa laajemmin ensi kertaa vuoden 2003 Finncon-Animecon tapahtumassa Turussa. Ensimmäinen kilpailu pidettiin vuoden 2004 Finncon-Animeconissa Jyväskylässä ja sittemmin AMV-ohjelma on mahtunut mukaan kaikkiin merkittävimpiin animeharrastusta käsitteleviin yleisötapahtumiin. Viime vuosina merkittävimmät AMV-kilpailut ja muut alan ohjelmat on pidetty Animeconissa, Desuconissa, Traconissa sekä Yukiconissa.

Tämä kilpailu syntyi sekä vanhempien että myöhemmin harrastuksen pariin tulleiden aktiivien pohdinnan tuloksena. Merkittäviä kilpailuja on järjestetty nyt kymmenenä vuotena, vuosina 2004, 2006-2008, ja 2010-2016. Tämä yhdistettynä Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen tuntui sopivalta ajalta katsoa harrastuksemme kotimaista historiaa ja samalla koota ajatuksia seuraavalle kymmenelle vuodelle ja eteenpäin.

Seuraa meitä myös Facebookissa:

Palvelun tarjoaa Säätöyhteisö B2 ry