Säännöt - Suomen Paras AMV

Säännöt

  • Kilpailuun voivat lähettää videoehdotuksia sekä itse editoijat että katsojat

  • Kilpailun ilmoittautuminen alkaa 6.12.2016
  • Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 20.2.2017 klo 23:59
  • Mahdollinen esikarsinta Suomen parhaalle AMV:lle suoritetaan helmi-maaliskuussa
  • Esikarsinta kaikkien aikojen suomalaisimmalle AMV:lle suoritetaan huhti-toukokuussa
  • Finaaleihin päässeet videot julkaistaan amv.fi sivuilla huhti-toukokuussa
  • Suomen parhaan AMV:n voittajat valitsevat tuomaristo ja Suomen kansa äänestyksellä touko-heinäkuussa
  • Kaikkien aikojen suomalaisimmen AMV:n valitsee valitsijadiktaattori kesä-elokuussa
  • Kaikki voittajat julkistetaan Traconissa 8.-10.9.2017

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun ehdotettavan videon tulee olla suomalainen ja julkaistu kilpailun ilmoittautumispäivään mennessä tai sitä aikaisemmin. Suomalaisuus määritellään niin, että tekijän on oltava julkaisuhetkellä Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa oleskeleva. Useamman editoijan videossa vähintään 50% tekijöistä on oltava julkaisuhetkellä Suomen kansalaisia tai pysyvästi Suomessa oleskelevia.

Video on mukana kilpailussa ja mahdollisessa esikarsinnassa, kun lähetät sen 20.2.2017 klo 23:59 mennessä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa videon tekijän nimi tai nimimerkki järjestäjien tietoon, sekä mahdollisia muita tietoja, kuten linkki videon tietoihin esim. tekijän kotisivuilla, sosiaalisessa mediassa tai animemusicvideos.org -sivustolla. Videon tekijän yhteystietojen lisääminen mukaan on toivottavaa, mutta ei välttämätöntä. Videon tekijä voi esiintyä finaalitapahtumassa ainoastaan nimimerkillä niin halutessaan.

Voit lähettää videoehdotuksen joko linkkinä tai lähettää videotiedoston suoraan palveluumme. Videon sisällöstä suurimman osan on oltava japanilaista animaatiota. Pelimusiikkivideot (GMV) eivät ole sallittuja. Voit lähettää kilpailuun niin monta videota kuin haluat. Ehdotuksen voi tehdä anonyymisti. Myös tuomaristo ja järjestäjät voivat lähettää videoehdotuksia.

Ehdotettujen videoiden tulee olla hyvän maun rajoissa, eli aikuisviihdettä tai muuta selvästi K-18 materiaalia sisältäviä videoita ei hyväksytä. Päätöksen asiasta tekee tuomaristo.

Video voidaan jättää ottamatta mukaan kilpailuun, mikäli se ei ole yleisesti saatavilla.

Kaikki sääntöjen mukaiset ehdotetut videot otetaan mukaan sekä Suomen paras AMV että kaikkien aikojen suomalaisin AMV -esikarsintoihin.

Esikarsinta, tuomarointi ja pisteytys - Suomen paras AMV

Kilpailun ilmoittautumisen päätyttyä tuomaristo suorittaa mahdollisen esikarsinnan. Esikarsinta suoritetaan, mikäli lähetettyjen videoiden määrä tätä edellyttää. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat lähetetyistä videoista ne, jotka tulevat esille Internet-äänestykseen. Esikarsinnassa tuomarit antavat suosikkivideoilleen plussa (+) ääniä, joiden määrän perusteella karsitaan finalistivideot. Yleisö ei ota osaa esikarsintaan.

Finaaliäänestyksessä yleisöstä kukin saa valita korkeintaan 10 suosikkiaan, jotka asettaa äänestystilanteessa paremmuusjärjestykseen. Yleisön osalta finaaliäänestykseen osallistuminen edellyttää Kompassi-tunnusta. Vastaavasti jokainen tuomari valitsee videoista 20 suosikkiaan, jotka asettaa äänestystilanteessa paremmuusjärjestykseen sijoille 1.-20. Tuomari ei voi valita pienempää määrää videoita. Finalistivideoiden äänestysvaiheen tarkka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Tuomari ei voi äänestää omaa videotaan esikarsinnassa tai finaaliäänestyksessä. Omaksi lasketaan myös video, jossa hän on ollut yhtenä tekijäryhmän osana.

Videon saama kokonaispistemäärä lasketaan seuraavasti: 50 % videon pistemäärästä tulee yleisöäänistä ja 50 % tuomareiden äänistä. Nämä suhteutetaan yhteensä saatuun äänimäärään, jolla määritetään voittaja sekä sijat kaksi ja kolme. Tällä tavalla määritetään myös julkinen Top-lista, alustavasti 30 videon mittainen. Tasapistetilanteissa tuomaritiimin vetäjän ääni ratkaisee. Tuomareiden pisteytykset finalistivaiheesta ovat julkisia ja ne julkaistaan kilpailun jälkeen.

Esikarsinta ja voittajan valinta - Kaikkien aikojen suomalaisin AMV

Kaikkien aikojen suomalaisin AMV -kilpailussa pyritään etsimään Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi videota, joka parhaalla tapaa esittää Suomea tai suomalaisuutta. Tuomaristo valitsee kaikista ehdotetuista videoista korkeintaan 10 kpl finalisteja. Finaaliin valitut videot tuomareiden perusteiden kera toimitetaan valitsijadiktaattorille, joka tekee lopullisen voittajan valinnan. Valitsijadiktaattorin nimi julkistetaan myöhemmin. Valitsijadiktaattori ei saa olla tuomariston jäsen, kilpailun järjestäjä tai heidän välittömään lähipiiriin kuuluva henkilö.

Videoehdotusten lähetys

Videoehdotuksia voi lähettää kilpailuun 6.12.2016-20.2.2017 välisenä aikana. Videon voi lähettää linkkinä, esim. Youtube, Animemusicvideos.org tai tekijän kotisivut, tai videon voi myös ladata Velhosto Xfer -palvelun kautta. Xfer-palvelun kautta lähettäessä lähettäjän tulee ilmoittaa nimi tai nimimerkki ja sähköpostiosoite, jota käytetään vain epäonnistuneen lähetyksen ym. teknisen virheen selvittämiseen tarvittaessa.

Lähetyksen yhteydessä tulee ilmoittaa videon perustiedot, eli tekijän tai tekijöiden nimet/nimimerkit sekä videon nimi. Vapaamuotoiset lisätiedot ovat tervetulleita, erityisesti mahdolliset linkit videoon, siitä käytyyn keskusteluun, tai videon tekijään esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Voit myös liittää vapaamuotoisia muistoja videoon liittyen, kuten missä näit videon ensimmäistä kertaa. Tällaiset muistot voidaan jakaa julkisesti kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa.

Palkinnot ja kilpailuohjelma Traconissa

Molempien kilpailujen voittaja, sekä Suomen paras AMV-kilpailun toisen ja kolmannen sijan saajat julkistetaan sekä palkitaan Tracon 2017 AMV-kilpailun yhteydessä järjestettävässä ohjelmassa. Palkinnot jaetaan ohjelmassa paikalla oleville voittajille, muussa tapauksessa palkinto toimitetaan postitse. Mikäli voittajien yhteystiedot eivät selviä finaaliin mennessä, voittaja voi ottaa yhteyttä järjestäjiin tuloksen julkaisun jälkeen yhteystietojen varmistamiseksi.

Finaaliohjelman yhteydessä julkistetaan Internetissä pidempi Top-lista videoista, alustavasti 30 videon mittainen.

Palvelun tarjoaa Säätöyhteisö B2 ry