Teematuomarit

Lue vuoden 2020 AMV-kilpailuiden AMV.fi teemoista täällä.

AMV.fi edustaja


Generic placeholder image

Kyuu

Olen Tampereella vaikuttava tietoturvapäällikkö, sarjayrittäjä ja conijärjestämiseen kroonisesti addiktoitunut monitoimipuuhaaja. Coneissa minut näkee tätä nykyä aika usein kamera kädessä tai teknisellä puolella, mutta aika lailla jokainen työtehtävä on tullut muutamaan kertaan kokeiltua. AMV-harrastukseen tutustuin 2003, kun maamme ensimmäinen AMV-esitys järjestettiin ja seuraavana vuonna olinkin mukana järjestämässä maamme ensimmäistä AMV-kisaa. Sittemmin tie vei lukuisten mutkien kautta perustamaan AMV.fi:tä yhdessä muiden aktiivien kanssa.

Katsoessani suosikkivideoitani huomaan, ettei minulla ole oikeastaan mitään nimenomaisia suosikkigenrejä. Musiikista käy niin elektroninen kuin klassinen, rap ja humppa, vanha ja uusi, hidas ja nopea. Lopulta mittaan videoissa tunnetta ja sen mieleen jättämää kokemusta. Jopa inhokkikappaleeseen tehty AMV voi saada hymyn herkälle, kun taas kaikin puolin elementeiltään erinomainen video voi jättää onton olon. AMV:itä ja hampurilaisia yhdistää monikin asia: onnistunut tuote vaatii palasten sopimista yhteen, valmistusaineissa voi käyttää luovuutta ja nälkäisenä niitä menee alas useampikin kerrallaan.

Kyuu toimii teematuomarina kaikissa vuoden AMV.fi teemakilpailuissa.Desucon Frostbite


Generic placeholder image

Zenexi

  

Editoimisen olen aloittanut vuonna 2008. Editoin pääsääntöisesti animea, mutta silloin tällöin tulee editoitua peleistä, tv-sarjoista ja elokuvista.

AMV-kilpailuun osallistuin ensimmäistä kertaa vuonna 2011, minkä jälkeen olen pyörinyt piireissä aktiivisesti kisaajana sekä tuomaristossa. Olen toiminut Animeconin AMV-kilpailun vastaavana vuosina 2014-2017. Desuconin vastaavana aloitin vuonna 2018.

Editoin aika paljon reipastempoisia kappaleita, mutta välillä lähden mukavuusalueelta pois ja haastan itseni kokeilemaan muunlaisia kappaleita. Editoin myös fiiliksen mukaan lähdemateriaalista riippumatta. Lempikategorioitani ovat toiminta, draama ja huumori. Pidän videoista missä on käytetty omaa luovuutta ja omaperäisiä ideoita. Videoita arvioidessani katson myös kohtausvalintojen käyttöä, värimaailmaa ja kokonaisuutta.

Zenexi on Desucon Frostbite & Desucon AMV-vastaava.
Generic placeholder image

Villsson

Moikka! Oon Villsson ja aloitin AMV-editoinnin vuonna 2013 tekemällä ensin yhteistyövideon ja sen jälkeen siirryin heti tekemään niitä myös itsekin. Taukoa editoinnista tuli 2018 ja nyt olen taas saanut inspiraatiota luomiseen. Coneissa olen ollut aktiivinen kävijä vuodesta 2011 ja työvoimanakin olen aika monta kertaa nyt ollut, kaikista eniten meidokahvilan puolella! AMV-editoinnin ohella tykkään harrastaa valokuvausta, muutakin videoeditointia ja lähivuosina myös cosplaykuvaaminen on alkanut kiinnostaa! Olen myös maailman suurin melonpan-fani.

Kisoissa olen ollut mukana yleensä katsojana ja muutaman kerran itsekin finalistina. Se mikä sai kipinän syttymään editointiin oli kun pääsin heti ensimmäisellä amvillani finaaliin! Videoissa asiat joihin kiinnitän huomion on elokuvaus, tarinan ja musiikin yhteentoimivuus ja flow! Olen tosi fiiliksissä tästä teemasta sillä kasari on erittäin hyvä estetiikka (Synthwave/Cyberpunk parasta) joten en malta odottaa millaisia luomuksia on luvassa.