Teematuomarit

Lue vuoden 2019 AMV-kilpailuiden AMV.fi teemoista täällä.

AMV.fi edustaja


Generic placeholder image

Siikakala

  
Olen Tamperelainen conijärjestäjäaktiivi, Traconia olen ollut järjestämässä ensimmäisestä lähtien sekä valokuvannut useammassa kuin pystyn ulkomuistista laskemaan. Musiikki on lähellä sydäntä, harrastan sellon soittoa ja musaa tulee kuunneltua varsin paljon. Pidän elektronisesta ja menevästä musiikista, eikä bassoa voi olla liikaa.

Sama tyyli pätee myös videoihin, tiukka biitti ja hyvä flow on varma tapa päästä suosikkeihini. Arvostan myös hyvällä maulla tehtyä efektikikkailua sekä tarkkaa lipsynciä. Syväluotaava draama on myös lähellä sydäntä. AMV:ita on tullu kulutettua toistakymmentä vuotta ja olen koostanut AMV Dance 3-5:t. AMV.fi -yhteisön aktiivina olen ollut reilut pari vuotta. Vastuullani on Discord-yhteisön ylläpito yhdessä muiden aktiivien kanssa sekä yleisöäänestyksien tekninen järjestäminen.

Siikakala toimii teematuomarina kaikissa vuoden AMV.fi kilpailuissa.Yukicon


Generic placeholder image

Xenji

  

Animen editoimista kokeilin ensimmäisiä kertoja 2013-2014, mutta homma lähti minulla kunnolla käyntiin vasta vuoden 2017 alussa. Olen seurannut AMV-kilpailuja useamman vuoden ajan katsomon puolelta ja tuomaroinut aiemmin kahdessa kilpailussa. Olen myös toiminut Kumakumaconin AMV-kilpailun vastaavana vuonna 2017.

Editoin suurimmaksi osaksi huumoria sekä hyväntuulisia videoita ja käytän usein suomen kielisiä kappaleita. Välillä menen myös mukavuusalueeni ulkopuolelle. Saan inspiraationi usein kuultuani jonkun hyvän kappaleen ja mietin, mikä anime siihen sopisi.

Videoissa pidän siitä, että ne herättävät minussa syviä tunteita, sisältävät taidokkaan rytmityksen sekä ovat virkistäviä ja uudenlaisia taideteoksia.

Xenji on Yukiconin AMV-vastaava.
Generic placeholder image

Aruru-

  
Oon Aruru- ja olen aloittanut editoimisen 2009. Pidin pitkän tauon ja aloin uudestaan tekemään AMV'eitä 2015 lähinnä omaksi iloksi. Olen aktiivinen cosplayharrastaja ja aloittanut sen samoihin aikoihin kuin AMV'eiden teon. Seuraan aktiivisesti AMV-kilpailuja ja katson AMV'eitä vapaa-ajallani suhteellisen paljon. Minuun vetoavat videot, jotka satuttavat henkisesti, räiskyvät toimintaa tai ovat pirteitä ja suloisia rakkauspakkauksia. Huulisynkka saa myös minut aina nyökkäilemään tyytyväisenä.

En pidä itse lastenlauluista yhtään (jos Disneytä ei lasketa), ja se onkin syy, miksi halusin tuomariksi nimenomaan Yukiconin lastenlaulut -teemaan. Minusta on kiehtovaa päästä tuomaroimaan jotakin, mihin on saatu yhdistettyä asia mitä rakastan ja mitä inhoan.


Desucon Frostbite


Generic placeholder image

Zenexi

  

Editoimisen olen aloittanut vuonna 2008. Aluksi käytin materiaalina animea ja elokuvia. Nykyään editoin pääsääntöisesti animea, mutta silloin tällöin tulee editoitua peleistä, tv-sarjoista ja elokuvista.

AMV-kilpailuun osallistuin ensimmäistä kertaa vuonna 2011, minkä jälkeen olen pyörinyt piireissä aktiivisesti kisaajana sekä tuomaristossa. Olen toiminut Animeconin AMV-kilpailun vastaavana vuosina 2014-2017. Desuconin vastaavana aloitin vuonna 2018.

Editoin aika paljon reipastempoisia kappaleita, mutta välillä lähden mukavuusalueelta pois ja haastan itseni kokeilemaan muunlaisia kappaleita. Editoin myös fiiliksen mukaan lähdemateriaalista riippumatta. Lempikategorioitani ovat toiminta ja upbeat. Pidän videoista missä on käytetty omaa luovuutta ja omaperäisiä ideoita. Videoita arvioidessani katson myös kohtausvalintojen käyttöä, värimaailmaa ja kokonaisuutta.

Zenexi on Desucon Frostbite & Desucon AMV-vastaava.
Generic placeholder image

emeboree

  
Oon Emilia (19) ja kotikaupunkina toimii Salo. Valmistuin viime talvena lukiosta ja nyt oon paikallisella taidepajalla hommissa. Vapaa-ajalla animen lisäksi tykkään esimerkiksi opiskella kieliä ja olen myös musiikin (etenkin Itä-Aasialaisen) suurkuluttaja. Oon harrastanut nyt pari vuotta cosplayta, mutta coneissa oon pyörinyt jo aikaisemminkin, sillä oma rakkaus mangaa ja animea kohtaan löytyi ala-asteen kolmannella luokalla.

Coneissa parasta on itselle tuttujen näkeminen ja hyvän mielen levittäminen ympärille muita kehumalla ja kuvia pyytämällä, mutta AMV-kisat on ekasta conistani lähtien ollut se ohjelma, johon on ollut pakko päästä naurun, itkun ja uusien sarjojen ja kappaleiden löytämisen toivossa. (Ja pakko myös mainita että tää Suomiviisu-aihe on myös omaa sydäntä lähellä, sillä itse oon kuitenkin kasvanut hyvin paljon suomenkielisen musiikin parissa, laulaen autossa perheen kanssa kaiken maailman kappaleita. Ja jotenkin itselle aina suomalaisilla biiseillä varustetut AMV:t jää äärimmäisen hyvin mieleen.)