AMV-kilpailujen tulokset

AMV.fi kilpailujen tulokset julkaistaan kilpailujen jälkeen. Tulosten lisäksi kilpailuista julkaistaan esikarsinnan pisteet ja voittajaehdokkaat.


YUKICON 2019

Yukicon 2019 AMV-kilpailuun lähetettiin 76 videota, joista finaaliin selvisi 26.

Palkinnot

Paras AMV: Come back to me - Saizux

Video on erittäin vahva kokonaisuus, jossa yhdistyvät osuvat kohtausvalinnat sekä kaunis visuaalinen ilme värityksineen. Editointi on taitavaa ja sulavaa, efektejä on käytetty hienovaraisesti ja tunnelma on kohdallaan. Onnistuneen eheä paketti, joka koskettaa herkkyydellään ja editoijan kyvyllä luoda jotakin kaunista. Tarinankerronta on selkeää ja sujuvaa, ja kaappaa katsojan mukaansa. Silmä suorastaan lepää tämän videon visuaalisuutta katsoessaan.

Paras GMV: Mustelmat - Kira

Videossa on tarkkaan punottu tarinankerronta, joka on ajoitettu kohtauksillaan saumattomasti. Siinä esiintyvä kappale sopii hahmoille ja heidän väliselle tarinalleen täydellisesti, ja editoija on käyttänyt sitä taidokkaasti hyväkseen leikkauksillaan ja maskauksillaan. Näin ollen etenkin hahmojen välinen yhteys välittyy katsojalle selkeästi, vaikka lähdemateriaali ei olisikaan entuudestaan tuttu. Editointi on harmoniassa musiikin kanssa.

AMV.fi - Paras Lastenlaulu Unien ritari Nozaki-kun - Chaotickk

Videon kauniisti toteutettu ja lämmin tunnelma välittyy katsojalle alusta alkaen. Toimiva ja selkeä tarina kuljettaa videota mutkattomasti eteenpäin ja nostaa hymyn huulille useammankin katselukerran jälkeen. Kappalevalinta sopii lähdemateriaaliin kuin nenä päähän ja pieni ripaus huulisynkkaa on mukava mauste tässä katsojat lumoavassa kokonaisuudessa.

AMV-vastaavan haaste: Gypsy Heart - Elfeni

Videon lumoava tarina vie katsojan mukanaan vedentäytteiselle seikkailulle ja pitää tiukasti otteessaan aivan loppuun saakka. Vesi on otettu elementtinä huomioon monella eri tavalla ja videon rytmi saa katsojankin innostumaan. Sulava ja kaunis editointijälki hivelee katsojan silmää ja saa hänetkin haluamaan osaksi tarinan hahmojen seikkailuja.

Paras Huumori: The Little Yellow Fish - tsudo

Hurjan sympaattinen ja oivaltava video, jonka katsominen nostaa hymyn korviin asti. Videon kekseliäs sekä selkeä toteutus ja tarinankerronta tukevat editointityötä, ja kohtaukset ovat osuvia vieden tarinaa eteenpäin mutkattomasti. Editoijalla on ollut mielessään selkeä ja ehjä visio, jonka hän on taitavasti siirtänyt toimivaksi videoksi aikajanalle. Editoija nappasi tuomarit syöttiinsä tällä pikku kalalla ja hurmasi heidät heti! Todellinen hyvänmielen video.

Paras Toiminta: Survivor - Merezone

Videota katsoessa tuntuu, kuin seuraisi suorastaan virallista traileria, sillä editointi ja valittu lähdemateriaali on rakennettu näyttävästi valitun kappaleen ympärille. Sisäistä synkkaa on hyödynnetty näppärästi ja flow on kohdillaan. Onnistuneen toiminnallinen video, josta kiivas tunnelma iskostuu katsojalle välittömästi. Videon tunnelma pitää otteessaan ja katsetta ei saa irti videosta nousevan draaman ja toiminnan kaaren pyörteissä.

Paras Draama: Soul Inquiry - Kira

Henkeäsalpaavan intensiivinen ja mahtipontinen video, josta suorastaan loistaa editoijan oma visio luoda ainutlaatuinen oma tarina. Teknisesti taitava teos, johon on selkeästi nähty vaivaa maskauksilla ja leikkauksilla, jotka tukevat tarinan etenemistä. Editoinnin visuaalinen puoli on täysin hallussa, ja editoijan omat manipulaatiot ovat uskottavia. Tarinankerronta on omaa luokkaansa ja aukeaa katsojalle vaivatta.

Paras Aloittelija: Whatchugot - Kahvikoala

Videon menevä tunnelma välittyy katsojalle ja sen kokonaisuus vie mennessään hyväntuulisuudellaan. Kappale on valittu videossa näkyvälle päähahmolle mainiosti, ja editoija on osannut hyödyntää sitä valitsemalla osuvia sekä monipuolisia kohtauksia. Videoon editoitu huulisynkka on uskottavaa ja vahvistaa hahmon yhteensopivuutta musiikin kanssa ennestään. Kaiken kaikkiaan svengaavan energinen pakkaus!

Yuki-kunin Suosikki: We Have No Limits - Crowis

Erittäin vahva toimintapakkaus ja yksi kilpailun helmistä! Editoija yhdistää sisäisen synkan ja perinteisen rytmityksen, hyödyntäen myös sulavaa huulisynkkaa videossaan. Katsojan on helppo upota videon tapahtumiin ja tunnelma sekä hahmojen motivaatio on tarttuvaa. Yksi Yuki-kunin suosikkianimeista, tunteikas tulkinta ja sarjan nakama-fiilis ja rajojen ylitys mukana vahvasti videossa.

Yleisön Suosikki: Känkkäränkkä - Elenatherascal

Yleisöäänet:

1. Elenatherascal - Känkkäränkkä79 ääntä (12.74 %)
2. Meemimestari - Ota elämä huumorilla61 ääntä (9.84 %)
3. Bimyou - Kawaii metal symphony46 ääntä (7.42 %)

Kunniamaininnat

Sydämet yhdistävä: Into our hearts - Pupuleidi

Tämän videon kappalevalinta ja lähdemateriaali pelaavat kiistattomasti yksi yhteen. Sen toimintaosuuksissa on erittäin onnistunut synkkaus ja flow’n suhteutus, sekä hahmojen välistä tiivistä yhteyttä ei voi olla huomaamatta loistavan editoinnin tukemana. Tämä eheä hahmoprofiilipakkaus on mielekästä katsottavaa.

Vangitsevin toteutus: glitch in the system - btloov

Videossa on käytetty kyvykkäästi hyödyksi tekstejä ja muita efektejä. Tunnelmaa on rakennettu suorastaan hyytävän jännittävästi, tiivistyen videon loppua kohti armottomaksi kamppailuksi, joka vangitsee katsojan huomion täydellisesti. Editoija rakentaa katsojalle tunnesiteen videon hahmoihin ja tapahtumiin, ja särkee lopuksi sydämet taitavasti.


DESUCON FROSTBITE 2019

Desucon Frostbite 2019 AMV-kilpailuun lähetettiin 64 videota, joista finaaliin selvisi 22.

Palkinnot

Kilpailun Paras Video: Not Afraid - WhiteDex

Video on upea ja huoliteltu kokonaisuus, sisältäen monimutkaisia elementtejä jotka on toteutettu huolella. Videossa on selkeä rakenne, vaikka hahmoja ja liikkuvia osia on paljon. Värimaailma on kaunis ja yhtenäistetty. Zoomit ovat sopivan nopeita ja teräviä, leikitellen kappaleesta löytyvillä erilaisilla biiteillä sopivassa tasapainossa. Suhteessa rajumpi aihe on käsitelty hienovaraisesti, nopeaa vaihtelua ja sopivia efektejä on käytetty tyylikkäästi estämään lipsahdus mauttomuuden puolelle. Tämä on yksi kilpailun visuaalisesti tyydyttävimpiä videoita katsoa, joka saa sykkeen nousemaan musiikkivalinnallaan, aiheellaan ja silkalla teknisellä taidokkuudellaan.

AMV.fi - Paras Suomiviisu: Meidän tarina - btloov

Video erottui edukseen joukosta. Tarinankerronta on selkeä ja koskettava. Tarinaan pääsi käsiksi ensimmäisellä katselukerralla ja herätti voimakkaita tunteita. Editointijälki on siistiä ja jokaisella zoomilla, siirtymällä ja efektillä on paikkansa. Viimeisen päälle valittu kappale joka tukee editointia loistavasti. Värimaailma on kirsikka kakun päällä. Kokonaisuutena toimiva video.

AMV-vastaavan Suosikki: Paras Anime Mix: Calling - xappalose & Shiryouiro

Videossa käytetyt animet sulavat yhtenäiseksi paketiksi mikä tekee siitä miellyttävän katsoa. Maskaukset, efektit ja siirtymät on ajoitettu upeasti. Värimaailma on saatu pidettyä yhtenäisenä vaihtelusta huolimatta.

Paras Synkkämielinen: Take You Down - Fugu

Videon flow on upea erilaisine vaihdoksineen, joiden ansiosta kohtaukset vaihtuvat täysin sulavasti toinen toistensa kanssa. Videoon on tehty myös upeita maskauksia. Tarinan narratiiviin on rakennettu taitavasti omia elementtejä alkuperäisestä tarinasta poiketeen, mutta videosta voi nauttia myös mikäli ei tunne sarjaa ennestään. Video osataan rauhoittaa rauhallisemmissa kohdissa onnistuneesti ja siinä on kauttaaltaan hyvä rytmitys. Hahmojen kokema tuska tuodaan hyvin esille tässä osittain lohduttomassakin teoksessa ja näin ollen se sai tuomareillekin tunteet pintaan.

Paras Rakkaustarina: Sinuun Minä Jään - Allyanarie

Video rakentaa katkeransuloista tunnelmaa alusta alkaen yhtenäisenä kaarena, varsinkin jos katsoja on tietoinen lähdemateriaalista. Kappale sopiikin siihen kuin lumi talveen, mutta ei kertonut samaa tarinaa uudestaan. Pienillä eleillä, kuten aikajanan muuttamisella saadaan tuotua esiin hahmojen tunteita eri näkökulmasta. Editointi on pelkistettyä, mutta sopii tyyliltään rauhalliseen videoon ja musiikkiin. Kaiken kaikkiaan kokonaisuus on kaunis ja koskettava.

Paras Huumori: Kaverukset - Jonxy & Estasia

Selkeä idea, jossa ei olla lähdetty yrittämään liikaa. Videota on miellyttävää seurata ja sen konsepti on helppo ymmärtää. Huumorivideolle poikkeuksellisesti omiin lisäyksiin ja editointeihin on käytetty huomattavan paljon vaivaa. Video on tämän johdosta laadukkaasti toteutettu ja sen sanoma vahvistuu. Hahmojen yhteistä kanssakäymistä on erittäin viihdyttävää seurata. Video täyttää myös sille tärkeimmäksi asetetun kriteerin eli se nauratti useampaakin tuomaria ääneen.

Paras Klassikko: Help me lose my mind - Elfeni

Parhaan klassikon videossa rytmitykset toimivat ja lähdemateriaalin ja biisin yhteensopivuutta on selkeästi pohdittu. Video on visuaalisesti päräyttävä, eikä koskaan voi tietää mitä ruudulle ilmestyy seuraavaksi. Se onnistuu luomaan katsojalleen ahdistavan, hämmentävän tai jopa pelottavan tunnelman taidokkaasti, mikä sopiikin videon nimeen. Lopputulos on hämmentävä mindbender, joka yllättää jokaisen omalla tavallaan.

Yleisön Suosikki: Kaverukset - Jonxy & Estasia

Yleisöäänet:

1. Jonxy & Estasia - Kaverukset125 ääntä (25.25 %)
2. tsudo - Tää päivä48 ääntä (9.7 %)
3. Allyanarie - Sinuun Minä Jään37 ääntä (7.47 %)

Kunniamaininnat

Tukahdutetut tunteet: Hyvästi - Sawnah

Riipivät visuaalit sopivat laulun sävyyn, ja sanomaa on tehty entistä enemmän henkilökohtaiseksi lipsynceillä ja älykkäillä kohtausvalinnoilla. Kappale ja video peilaavat muutenkin toistensa tunteita hyvin, ja niihin pystyy samaistumaan jopa ilman alkuperäismateriaalin tuntemista. Kukapa meistä ei välillä kokisi vaikeuksia ilmaista tunteitaan.

Koskettavan kylmät väreet: Hento käteni - Saizux

Katsoja ei halua missata videosta hetkeäkään. Tyylitajulla ja kylmän viileällä less-is-more-asenteella rakennettu video sai aikaan kylmät väreet itse kullekin tuomariston jäsenelle. Kohtaukset oli valittu kauniisti juuri oikeisiin kohtiin. Editointi oli periaatteessa yksinkertaista, mutta pienillä, hennoilla kosketuksilla saadaan aikaan tunteellinen kokonaisuus. Otti sydämestä kiinni ja löi sillä naamaan.

Suurin kuolleisuus: Kyubey Time - Cirera

Video on saatu toimivaksi simppeleillä ja tehokkailla keinoilla, jotka kantavat hyvin koostetun videon onnistuneesti alusta loppuun, ilman että siitä olisi tullut liian yksinkertainen. Lipsync oli videossa upeaa ja muutenkin ajoitukset olivat erittäin hyvin kohdillaan. Eri materiaalien yhdistely on tässä videossa toiminut erinomaisesti saman teeman ympärille. Huumori oli juuri sopivan mustanpuhuvaa ja synkkää. Upeasti toteutettu ja hyvin erilaisista lähtökohdista rakennettu huumoripläjäys.