AMV-kilpailujen tulokset

AMV.fi kilpailujen tulokset julkaistaan kilpailujen jälkeen. Tulosten lisäksi kilpailuista julkaistaan esikarsinnan pisteet ja voittajaehdokkaat.


DESUCON 2022

Desucon 2022 AMV-kilpailuun lähetettiin 31 videota, joista finaaliin selvisi 22.

Palkinnot

Kilpailun paras video: Ranskis & OlkihattuJesmus - Nyt Ei Pliis Desusäätä

Idea ja toteutus oli aivan mahtava. Videossa oli vaihtelevuutta ja se ei sortunut itsensä toistamiseen. Luovuutta on käytetty niin monella eri tavalla ja kohtausten manipulointi sekä editoijien omat lisäykset luovat tasapainoisen kokonaisuuden.

AMV.fi – Paras Desusää: Ranskis & OlkihattuJesmus - Nyt Ei Pliis Desusäätä

Tämä video kyllä puhuu niin hyvin puolestaan ettei se varsinaisesti voittaja perusteluja edes kaipaisi, mutta tässä ne kuitenkin ovat; Videon editointi on varsin siistiä ja sulavaa ja siinä käytetyt lisäykset, kuten voice overit ja efektit pukevat videota täydellisesti. Klippi valinnat sopivat hyvin yksiin biisin sanoman kanssa ja rakentaa täten meille helposti seurattavan kokonaisuuden ja niiden yhdessä luomaan fiilikseen on helppo yhtyä mukaan.
Kyseistä biisivalintaa emme olisi voineet ikinä ennustaa, kuten ei kait säätäkään, mutta se vaiva ja aika mitä coveriin on nähty on kyllä varmasti ollut sen arvoista.
Video kuvastaa meille mitä kaikkea desusää oikeastaan on ja miksei sitä haluta tänäänkään tänne, ei, ei, ei!

Paras selviytymistarina: Kaname Salaatti - Glory and the Fall

Leikkaukset ja kohtausvalinnat ovat just kohdillaan ja niistä todella välittyy hahmojen epätoivo. Musiikin rytmitystä ja tempon vaihteluja on hyödynnetty editoinnissa erinomaisesti, tuomarit kiittää ja kumartaa tästä kokemuksesta! Videon alku ja lopetus punoutuvat yhteen ja arvostamme, että se on otettu huomioon!

Paras synkkämielinen: Xinnamon - Motherless Child

Ankea ja synkkä tunnelma on läsnä koko videon ajan. Epätavallinen materiaali, josta tehdään uskottavasti synkkämielinen video. Tuomarit pitivät myös siitä, että videosta löytyy hahmokehitystä. Kaiken kaikkiaan synkkä, yhteneväinen kokonaisuus.

Paras flow: Fugu - Born to Die

Mitä siitä sen kummempaa sanomaan, kuin että yksimielinen valinta tuomareilta. Videossa oli ehdottomasti paras flow. Upea kokonaisuus, joka piti otteessaan alusta loppuun. Lisäpisteet tunnelmasta ja värityksestä.

Paras hyväntuulinen: Aruru-, Xenji & Kira - Paluu kotiin

Tätä katsoessa tuli aidosti hyvä mieli. Efektejä on selkeästi käytetty, mutta ne soluttautuvat luontevasti videoon eikä niitä välttämättä edes huomaa, jos ei oikeasti kiinnitä huomiota. Video, johon varmasti meistä joka ikinen voi samaistua.

Yleisön Suosikki: Ranskis & OlkihattuJesmus - Nyt Ei Pliis Desusäätä

Yleisöäänet:

1. Ranskis & OlkihattuJesmus - Nyt Ei Pliis Desusäätä     261 ääntä (34.16 %)
2. Puhehuhe - Munakkaat terveiset    108 ääntä (14.14 %)
3. Aruru-, Xenji & Kira - Paluu kotiin    95 ääntä (12.43 %)


MUSICON 2022

Musicon 2022 AMV-kilpailuun lähetettiin 21 videota, jotka kaikki esitettiin finaalissa.

Palkinnot

Kilpailun paras video: Xinnamon - Tamaki Wants A What??

Upeasti editoitu video selkeällä idealla, joka oli todella mieleenpainuva. Maskaukset olivat toimivia ja hyvin toteutettuja. Vaikka sarjan hahmoa ei tuntisi, niin video tuntuu todella uskolliselta käytetylle hahmolle. Lisätyistä teksteistä kiitosta, sillä tällöin mikään videon merkityksestä ei mennyt ohitse. Kohtausvalinnat olivat onnistuneita kappaleen lyriikoihin ja menoon nähden. Kiitosta myös siitä, että tämä oli harvinaisesti kategoriassaan eri kielellä kuin suomeksi tai englanniksi. Videon halusi katsoa monta kertaa uudelleen ja se jätti väkisinkin tuomareille hyvän mielen.

Paras muunkielinen: Fugu - Beyond Love

Video oli editoitu todella sulavasti ja flow oli kohdillaan. Säädetty värikontrasti oli videoon sopiva ja piti yllä toivotun tunnelman. Kategoriassa pyydettiin rohkeasti tekemään jotain erilaista, ja kielivalinta toimi tähän hyvin. Toiminta oli hyvässä balanssissa romanttisten kohtausten kanssa ja toi hyvää dramaattisuutta videon kulkuun. Hahmoille oli selkeästi luotu videossa tietty rooli ja ne toimivat hyvin kontrastina toinen toisilleen, hahmojen välinen dynamiikka välittyi erittäin hyvin.

Paras europop: Xinnamon - Ballad of a Baka Boy

Maskaukset olivat hyvin toteutettuja ja kohtausvalinnat oli leikattu hyvin musiikkia mukailleen. Ideana todella hauska, hahmot sekä kappale oli sovitettu yhteen todella hyvin. Videon nimi oli hyvä sanaleikki. Erittäin menevä hyvänmielenvideo, joka oli selkeästi tehty hieman kieli poskessa. Tanssikohtaukset olivat toimivia ja ne oli selkeästi lisätty tiettyihin kohtiin musiikkia. Video oli hyvin sidottu kappaleen sanoituksiin.

Paras balladi: Muistilappu - Can you let it go

Kaunis video, jossa mustat feidaukset olivat todella toimivasti ajoitettu. Toi vahvasti tunteet pintaan ja oli kokonaisuutena hyvin toteutettu. Editointi oli vahvaa ja käännös toi selkeästi lisäarvoa videolle. Videon symboliikka oli käsin kosketeltavissa. Sitä ei pysty täysin sanoin kuvailemaan, ja videon lopetus oli todella sydäntäraastava. Hahmoihin pystyy samaistumaan ja heidän tuskansa pystyi tuntemaan. Värisäätely oli selkeästi tietoinen valinta ja erottui joukosta.

Paras etninen: Aruru- - Solovey

Kappaleen lyriikat mukailevat videon tunnelmaa ja sanomaa. Editoinnillisesti onnistunut video ja valkoiset flashit oli rohkeasti otettu haltuun. Videon tarina oli selkeä ja kaksi etnistä taustaa on yhdistetty toimivasti yhteen. Historiallinen mytologia, kulttuuri ja perinteinen vanhan kansan musiikki istuvat toimivasti yhteen, vaikka eivät olekaan samasta maasta lähtöisin. Henkilöiden vaatetus ja aseet kertovat selkeästi heidän asemansa tarinassa. Mitä pidemmälle videota mennään, sitä rohkeammin otetaan dramaattisempaa materiaalia mukaan, joka on toimiva valinta.

Yleisön Suosikki 1. sija: ZenZew - Hear My Prayer
Yleisön Suosikki 2. sija: Fugu - Beyond Love
Yleisön Suosikki 3. sija: Korppari - Hävettää ja nolottaa

Yleisöäänet:

1. ZenZew - Hear My Prayer    7 ääntä (18.42 %)
2. Fugu - Beyond Love    5 ääntä (13.16 %)
3. Korppari - Hävettää ja nolottaa    4 ääntä (10.53 %)
4. Xinnamon - Tamaki Wants A What??    3 ääntä (7.89 %)
4. Muistilappu - Can you let it go    3 ääntä (7.89 %)
4. Aruru- - Холод (Holod)    3 ääntä (7.89 %)


TAMPERE KUPLII 2022

Tampere Kuplii 2022 AMV-kilpailuun lähetettiin 38 videota, joista finaaliin selvisi 24.

Palkinnot

Paras AMV: btloov - Heaven, wait

Upea, erittäin taidokkaasti editoitu tunnelmallinen kokonaisuus. Ajatuksia herättävä hahmokemia. Videossa on onnistuttu omaperäisesti luomaan uusi, yhtenäinen tarina, joka pitää katsojan fokuksen aina viimeisiin sekunteihin saakka.

Paras GMV: LoppiAG - Wahrheit

Intohimolla toteutettu, ainutlaatuinen teos, joka erottuu edukseen. Video on rakennettu tärkeän sanoman ympärille. Herkkä ja samaistuttava päähenkilö. Videota tehdessä on ymmärretty tarinankerronnan periaatteet ja hallittu erilaiset editointitekniikat.

AMV.fi – Paras usva: EwiZew - Before the Shooting Star

Mitä tapahtuu kun päätät sokeasti tavoitella paikkaasi tähdissä, mutta matkasi päättyy maalilinjalla, millainen onkaan se turhautumisen tunne siinä hetkessä. Tämä video nappaa meidät nopeasti mukaansa katsomaan kuinka lopun esirippu ja ikuinen usva laskeutuvat videon päähenkilön ylle, videon tunnelma on hyvinkin harmaa kun se käy lävitse kaiken sen mikä on mahdollistanut henkilön pääsyn näinkin pitkälle. Harmillisesti vain loppua on hankala paeta kun taas usvaan on helppo eksyä ja niin tämäkin video päättyy. Käytetyt efektit pukevat videota ja luovat sopivan balanssin mustan ja valkean välille. Videon kohtaus valinnat toimivat hyvin yhteen luoden selkeän ja helposti seurattavan kokonaisuuden. Kaikenkaikkiaan hieno toiminnantäyteinen paketti joka vie katsojan mukaan matkalle tavoittelemaan tähdenlentoa.

Paras Manipulaatio: CrayonOff - She Likes Girls

Suloinen, todella viihdyttävä kokonaisuus. Hienosti editoitu video, jossa on hyödynnetty taitavasti efektejä ja 3D-elementtejä. Omaperäinen ja luova teos. Tämän hyvänmielen videon haluaa katsoa yhä uudelleen ja uudelleen.

Paras Cliffhanger: Fugu - Lonely

Sydäntä raastava ja intensiivinen video, jossa päähenkilön sielunmaisema avautuu hyvin katsojalle. Hienosti värimääritelty ja taidokkaasti rytmitetty kokonaisuus. Videossa on osattu ohjata katseen suuntaa siirtymillä ja kameraliikkeillä sulavasti. Katsoja jää pohtimaan päähenkilön kohtaloa.

AMV-vastaavan poiminta: Crowis - Adventure Calls!

Alusta asti mukaansatempaava ja silmiä hivelevä kokonaisuus. Tässä videossa yhdistyvät kaikki, mitä voi vain toivoa: Tarkkaan harkitut kohtausvalinnat, vaikuttava tarinankerronta ja kerrassaan mieletön flow! Videon loppuratkaisua jaa odottamaan sydän jännityksestä ja innosta takoen. Kylmiltä väreiltä ja haikeuden kyyneleitä pintaan nostattava teos, jonka seikkailulle tahtoo lähteä joka kerta uudestaan.

Yleisön Suosikki: CrayonOff - She Likes Girls

Yleisöäänet:

1. CrayonOff - She Likes Girls    38 ääntä (16.96 %)
2. EwiZew - Before the Shooting Star    35 ääntä (15.63 %)
3. BanaaniTassu - Enemy    25 ääntä (11.16 %)


DESUCON YSTÄVÄNPÄIVÄ 2022

Desucon Ystävänpäivä 2022 AMV-kilpailuun lähetettiin 21 videota, jotka kaikki esitettiin finaalissa.

Palkinnot

Kilpailun paras video: Kira - Confidence Of The Ghost King

Videossa ovat sekä efektit ja siirtymät että yleisesti ottaen editointi kokonaisuudessaan sopusoinnussa keskenään. Video ei jää toistamaan itseään, vaan se etenee editoijan valitseman linjan ja tarinan mukaisesti sulavasti eteenpäin. Myös sisältönsä puolesta video on selkeä ja yhtenäinen kokonaisuus, jossa energia säilyy viime sekunneille asti. Todellinen hyvän mielen video.

AMV.fi - Paras halla: Fugu - Innocence

Tämä video on viritetty täyteen sydänsuruja ja se vie katsojan mukanaan suurelle tundeiden vuoristoradalle, se kuvastaa hyvin pakkasen julmuutta ja ankeutta yleisellä teemallaan. Kuitenkin se on myös samalla lempeä ja toiveikas, sen alta sulaa esiin uusi mahdollisuus. Video on tehty taidokkaasti, siinä on käytetty hallitusti efektejä jotka yhdessä osuneiden kohtaus valintojen kanssa tuovat esiin upean tarinan videon hahmoista. Käytetyt voiceoverit nykivät tunteiden kieliä ja tuovat näin kasaan koko paketin, videosta näkee kuinka editoijalla on ollut selkeä visio, eikä sen toimitus ole siitä jäänyt vajaaksi. Suorastaan hyytävä paketti joka sai tuomarien ihot kananlihalle.

Paras romanssi: Fugu - Innocence

Videolla romanssia ja parisuhdetta käsitellään pidemmän aikavälin prosessina. Kyseessä on realistinen ja samaistuttava kuvaus suhteesta, jossa koetaan elämän ylä- ja alamäet. Juoni avautuu jo ensimmäisellä katselukerralla sulavasti, mutta videon lopetus antaa myös seuraavalle katselukerralle uuden vivahteen. Editoija on saanut tyylikkäällä editoinnilla ja voice overeilla aikaan kokonaisuuden, joka tarjoaa myös katsojalle mahdollisuuden tarkastella omaa elämäänsä ja sitä, minne se voisikaan olla menossa.

Paras sydänsuru: Fugu – If I Surrender

Videolla päähenkilön kamppailu sisäisten ja ulkoisten ongelmiensa kanssa tuodaan katsojan eteen kaikessa raadollisuudessaan. Romantiikka on toimiva konteksti maalata päähenkilön elämää ja kohtaloa. Vaikka tunteet ja haasteet ovatkin isoja, video saavuttaa lopussa katharsiksen ja jättää myös toiveen paremmasta. Videon visuaalinen yleisilme värimaailmoineen tukee loistavasti tunnelmaa, ja editointi on silmiä hivelevää

Paras tarinankerronta: Muistilappu – Black Heart

Editoija on saanut rakennettua videolle tarinan, joka on selkeä, kompakti ja ehjä kokonaisuus. Video on rakennettu tarkasti niin, että jokaisella valitulla kohtauksella on merkitys. Tarinalla on selkeä alku, ja video etenee päämäärätietoisesti kohti selkeää loppua. Myös katsojalle jätetään tulkinnanvaraa sen suhteen, mitä tapahtuu videon jälkeen ilman, että video jäisi kuitenkaan tarinansa osalta kesken. Editointi on ytimekästä ja hallittua, mikä tukee osaltaan videolla välittyvää tarinaa.

Paras hahmoprofiili: luruplays & Korppari – Slave

Videon alkuasetelma ja tarina tuovat päähenkilön luonteen ja ominaisuudet selkeästi esille. Ympäristön muodostamat haasteet ja päähenkilön oma toiminta kuvataan katalyyttinä ja polttoaineena sille, miksi hän toimii niin kuin toimii ja mikä on se tilanne, johon hän on ajautunut. Editointi on sujuvaa ja tukee aktiivista päähenkilön kuvausta. Erityismaininta äänitehosteista, jotka tuovat videon ja päähenkilön todellisuuden lähemmäs katsojaa.

Yleisön Suosikki: SyysPeikkonen - Hyvä Fiilis feat. Olkihatut

Yleisöäänet:

1. SyysPeikkonen - Hyvä Fiilis feat. Olkihatut    21 ääntä (32.81 %)
2. Fugu – If I Surrender    9 ääntä (14.06 %)
3. Kira - Confidence of the Ghost King    6 ääntä (9.38 %)